GUL Logo
2toDrive
Streep Banner

2toDrive

 

Op 01 november 2011 is 2toDrive van start gegaan. Bij deze proef kun je al met 17 jaar een praktijkexamen voor de auto afleggen. Slaag je, dan mag je rijervaring opdoen met een begeleider naast je. Vanaf je 18e kun je zelfstandig gaan rijden.

Waarom 2toDrive?
Door minder rijervaring zijn beginnende bestuurders vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je extra rijervaring opdoet voordat je alleen in de auto stapt. In Duitsland heeft dit geleid tot minder ongevallen en minder verkeersovertredingen bij jongeren.2todrive2copy130

 

Wie mag meedoen?

  • Bij 2toDrive hoef je niet meer tot je 18e te wachten voor je theorie-examen en praktijkexamen.
  • Vanaf 16 jaar mag je theorie-examen doen. Als je slaagt, blijft dat 1,5 jaar geldig.
  • Vanaf 16,5 jaar mag je rijlessen volgen.
  • Als je op of na 1 november 2011 17 jaar wordt, mag je praktijkexamen doen.
  • Als je praktijkexamen doet met 2toDrive, kun je ook een tussentijdse toets of RIS-toets afleggen.
  • Je mag ook een toets doen als je op of na 1 november 2011 16,5 jaar wordt of op die datum tussen 16,5 en 17 jaar bent.
  • Heb je je rijbewijs gehaald? Dan mag je tot je 18e autorijden met een begeleider naast je.
  • Je mag minimaal 1 en maximaal 5 begeleiders opgeven.
  • Je begeleiders moeten op je begeleiderpas staan. Deze pas vraag je aan op www.2todrive.nl.
  • Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

Begeleiderspas aanvragen

Als je meedoet aan 2toDrive, heb je een begeleiderspas nodig. Deze pas mag je aanvragen vanaf 16,5 jaar. Je coaches melden zichzelf eerst aan. Dat kan via deze pagina. Zodra al je coaches zich aangemeld hebben kun jij daarna de begeleiderspas aanvragen. De begeleiderspas moet je aangevraagd hebben voordat je het rijbewijs kunt aanvragen bij jouw gemeente. Voor het aanmelden maak je gebruik van DigiD. De kosten voor de aanvraag van de pas bedragen €35,-. Deze kosten dienen direct via iDEAL betaald te worden bij het aanvragen van de begeleiderspas.

Let op! Zorg ervoor dat alle coaches zichzelf hebben aangemeld, vóór jij de begeleiderspas aanvraagt. Is de begeleiderpas namelijk al aangevraagd en wil je later alsnog extra coaches toevoegen, dan moet er helaas een nieuwe pas worden gemaakt. Dit kost dan opnieuw €35,-.

Vraag de begeleiderspas aan

Om mee te doen aan 2toDrive heeft een jongere een begeleiderspas nodig. Op deze pas staan alle gegevens van de jongere en de coaches (minimaal 1 en maximaal 5). De coaches melden zich eerst aan. Voor het inloggen gebruikt de coach zijn eigen DigiD.  Na het inloggen vult de coach het BSN nummer van de jongere in. De RDW controleert alle gegevens en of de coach aan alle eisen voldoet. De coach krijgt via de e-mail bericht wanneer zijn aanvraag is goedgekeurd.

Aanmelden als coach

Let op! Pas wanneer alle coaches zich aangemeld hebben kan de jongere de begeleiderspas aanvragen via deze pagina. Is de begeleiderpas al aangevraagd en wil je later alsnog extra coaches toevoegen, dan moet er helaas een nieuwe pas worden gemaakt. Dit kost je dan opnieuw €35,-.

 

Voor vragen over het aanmelden als coach of de begeleiderspas, kan men contact opnemen met de RDW viabegeleiderspas@rdw.nl of 0900-0739. Nog geen DigiD? Klik dan hier.

 

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.

Call Now Button